Far til Fire i solen

Premiere 28. juni

Far til fire i solen

Pressemateriale

ASA Film Production A/S
og
Nordisk Film A/S
præsenterer

FAR TIL FIRE I SOLEN

sommerens store danske film for hele familien

Instrueret af MARTIN MIEHE-RENARD
med bl.a.
Martin Brygmann, Thomas Bo Larsen, Elton Rokahaim Møller, Coco Hjardemaal, Mingus Hassing Hellemann, Laura Lavigné Bie-Olsen, Naja Münster, Peder Thomas Pedersen, Maria Erwolter og Jannie Faurschou.

BIOGRAFPREMIERE 28. JUNI 2018

PRESSEFORESTILLING ONSDAG DEN 20. JUNI KL. 09.30 I PALADS

Længde: 01:29:08:10 / ca. 91 min. Format: Scope 1:2,39
Lyd: 5.1 & 2.0 i 25 fps Censur: Tilladt for alle

PRESSEMATERIALE/FOTOS: www.nfdfilm.dk Login: film Password: presse

EPK/TRAILER I BROADCAST KVALITET:
Address: ddkmft.egmont.com
Username: nf-broadcast
Password: nf-broadcastQwer

PRESSEKONTAKT: Hammer PR. Helle Hammer [email protected] (21609824) eller Christel Hammer [email protected] (20466617)

CHECK OGSÅ WEB: https://da-dk.facebook.com/fartilfirefilm

BIOLISTE
Nordisk Film Biografer Falkonèr, Nordisk Film Biografer Fields, Nordisk Film Biografer Palads, Nordisk Film Biografer Taastrup, Nordisk Film Biografer Lyngby, Nordisk Film Biografer Aarhus, Nordisk Film Biografer Trøjborg, Nordisk Film Biografer Aalborg, Nordisk Film Biografer Aalborg City Syd, Nordisk Film Biografer Odense, Nordisk Film Biografer Esbjerg, Nordisk Film Biografer Frederikssund, Nordisk Film Biografer Waves, Nordisk Film Biografer Herning, Nordisk Film Biografer Hillerød, Nordisk Film Biografer Kolding, Nordisk Film Biografer Køge, Nordisk Film Biografer Nykøbing Falster, Nordisk Film Biografer Næstved,
Nordisk Film Biografer Randers

CinemaxX Fisketorvet, CinemaxX Aarhus, CinemaxX Odense

Albertslund, Assens, Atlas, Rødovre, Baltoppen, Birkerød, Bjerringbro, Brønderslev, Brørup, Fakse, Fjerritslev, Fredericia, Frederikshavn, Frederiksværk, Faaborg, Helios-Teatret, Galten, Gentofte, Gilleleje, Gladsaxe, Glostrup, Grenaa, Grindsted, Haderslev (Kosmo), Hadsten, Hadsund, Hammel, Helsingør, Herlev BIG BIO, Hjallerup, Hjørring Biocenter, Hobro, Holbæk, Holstebro, Hornslet, Horsens, Humlebæk, Hvalsø, Hørsholm, Trommen Bio, Ikast, Ishøj Bio, Kalundborg, Karup, Kastrup, Kerteminde, Klovborg, Korsør, Lemvig, Løgstør, Malling, Middelfart, Nuuk, Katuaq Bio, Nyborg, Nykøbing Mors, Næstved Bio, Odder, Pandrup, Park Bio, Reprise T, Holte, Ringkøbing, Ringsted, Roskilde, Rudkøbing Bio, Langeland, Ry, Rødby, Rødding, Rønne, Silkeborg, Skagen, Skanderborg, Skive, Skørping, Slagelse, Sorø, Stege, Struer, Svendborg, Søllested, Sønderborg, Thisted, Tisvilde, Toftlund, Tórshavn, Havnar, Tønder, Varde, Vejle, Viborg, Viften, Rødovre, Vig, Vordingborg, Værløse, Aabenraa, Aalestrup, Aars, Aarup

SYNOPSIS

Familien er rejst på tiltrængt solferie, hvor den skal stå på fred, afslapning og familiehygge.
Børnene og Onkel Anders vil gerne deltage i hotellets konkurrence om at blive ”årets solfamilie”, men Far har bestemt ikke behov for at bevise noget.
Han skifter dog hurtigt mening, da han ser den overperfekte konkurrerende familie blandt andet bestående af Fars gamle skolekammerat,
Bjørn Skov, som igennem hele deres skoletid har været på nakken af Far for hans manglende evner ud i fysisk udfoldelse.

Far kaster sig ind i kampen med liv og sjæl, og hvad der blot skulle have været en venskabelig kappestrid, ender med at være en indædt kamp for ære og genoprejsning, og det er kun ved børnenes kærlige og opfindsomme indblanding, at det til sidst går op for Far, at familien slet ikke behøver at gøre sig alle disse anstrengelser. De er nemlig gode nok, som de er!

Filmen bliver instrueret af Martin Miehe-Renard og har Martin Brygmann som Far, Thomas Bo Larsen som Onkel Anders og børnene Elton Rokahaim Møller, Laura Lavigné Bie-Olsen, Mingus Hellemann Hassing og Coco Hjardemaal i de bærende roller. ”Far til fire i solen” er den anden film med disse bærende roller, og da den første ”Far til Fire på Toppen” havde premiere høstede den solide anmeldelser, og blev ydermere den publikumssucces producenten Henrik Møller-Sørensen havde regnet med. ”Jeg var utrolig glad for at både anmeldere og publikum tog så godt imod filmen og kan slet ikke vente med at vises danskerne vores næste film” udtaler han.

Fars gamle skolekammerat Bjørn Skov spilles af Peder Thomas Pedersen, hans kone af Maria Erwolter og Farmor Lizzi af Jannie Faurschou.

Henrik Møller-Sørensen og Hans Bülow Ungfelt producerer for ASA Film Production A/S med Nordisk Film som co-producenter, i samarbejde med TV 2 og med støtte fra DFI under Markedsordningen.

”Far til Fire i solen” er primært optaget på Gran Canaria.

SKUESPILLERNE

Elton Rokahaim Møller (Lille Per)
Elton (8 år) var første gang i “manegen”, da han medvirkede i Far til Fire på toppen, men som barn af musikproduceren Mads Møller – Pitchshifters (kendt for bla. Medina) og kunstneren Szhirley, er han ikke uvant i cirkusset. Han har altid vist stor interesse for alt, der foregår “bagom”, og elsker rollen som Lille Per.

Laura Lavigné Bie-Olsen (Mie)
Født: 2005
Laura går i 6. klasse og elsker at være kreativ. Laura laver film, teater, tager billeder, synger og tegner. Laura går også til fodbold og nyder at hoppe på trampolin og være sammen med sine venner. Laura har gået på både Scenekunstskolen og Eventyrteatret i flere år og har medvirket i flere opsætninger – bl.a. Fame, Alice i Eventyrland og Dracula. Laura har desuden været med i Far til fire på toppen og i reklamefilm.

Mingus Hassing Hellemann (Ole)
Mingus: Født 2004
Mingus går i 7.klasse, og hans yndlingsfag er gymnastik.
Han elsker at skate i sin fritid og går til springgymnastik, stunt og kung-fu – og er i det hele taget glad for fysisk udfoldelse.
Mingus var med i Far til Fire på toppen og har været med i Gawendas juleforestilling 2015, lavede reklame film i marts 2016 for Netflix og har været med i ’Verdens største U-tuber” på Ramasjang.
Spiller derudover klaver og synger og er i det hele taget glad for at underholde.

Coco Hjardemaal (Søs)
Coco er 24 år gammel, og underviser i teater ved siden af skuespillet. Coco har arbejdet i faget som skuespiller siden hun var 5 år gammel, hvor hun medvirkede i sin første kortfilm, “Gem et smil, Katrine”. Siden da har hun medvirket i bl.a. Bedrag sæson 2, Perfekte Steder og webserien Yes No Maybe og til september 2018 er hun aktuel som “Vilde” i teaterforestillingen “SKAM 2″ på Aveny T. ”

Naja Münster (Olivia)
Født i 2009
Naja går i 2. klasse og er rigtig glad for dansk og musik. I sin fritid går hun til en kombination af dans og gymnastik, og elsker generelt at synge og danse.
Det meste af fritiden bruges på Youtube, hvor Naja elsker at lave sjove og underholdende videoer. Som 6-årig var Naja den yngste, der debuterede som Youtuber i Danmark. Hendes Youtube-kanal har i dag 173.800 følgere.
Sammen med hendes storebror Morten vandt hun en Zulu Award i 2016. Herudover har hun vundet årets talentpris ved Teenage Awards samt årets stjerneskud ved Guldtuben.

SKUESPILLERLISTE

Far Martin Brygmann
Onkel Anders Thomas Bo Larsen
Lille Per Elton Rokahaim Møller
Søs Coco Hjardemaal
Ole Mingus Hassing Hellemann
Mie Laura Lavigné Bie-Olsen
Peter Lukas Toya
Bjørn Peder Thomas Pedersen
Olivia Naja Münster
Camilla Maria Erwolter
August Alfred Erik Nordhøj Kann
Lissie Jannie Faurschou
Fransisco Lior Foighel

BAG KAMERAET
Instruktør Martin Miehe-Renard
Manuskript Martin Miehe-Renard og Gitte Løkkegaard
Producent Henrik Møller-Sørensen og Hans Bülow Ungfelt
Co-producent Nordisk Film A/S
1st AD Ves Møller Rasmussen
Produktionsleder Rikke Meyer
Fotograf Lars Reinholdt
Tonemester Johannes Dam
B-Tone Kasper Munck-Hansen
Continuity Jill Lena Knuttel
Chef-Kostumier Pia Myrdal
Chef Sminkør Lis Kasper Bang
Scenograf Emilie Nordentoft
Koreograf Tanja Foss Johansson
Stunt ansvarlig Dennis Albrethsen
Casting Gismo Cast v. Karin Jagd
Klipper A David Rue
Klipper B Anne Dorthe Rafn
Komponist Jeppe Kaas
Post Production Shortcut Copenhagen Mia Bang

Henrik Møller-Sørensen og Hans Bülow Ungfelt producerer for ASA Film Production A/S med Nordisk Film som co-producenter, i samarbejde med TV 2 og med støtte fra DFI under Markedsordningen.

Instruktør statement

Skal Far til Fire konceptet fungere som vi kender det, til glæde for både børn og voksne i de danske familier, er det måske vigtigste bud at historien og miljøet er genkendeligt for tidens mennesker. For Far til Fire er til enhver tid kvintessensen af, hvad der er godt og dejligt ved at være en dansk familie, uanset hvad de udsættes for af problemer og udfordringer. Far til Fire klarer skærene ved at holde sammen, ung som gammel, og skal man lære noget af konceptet er det netop det: Sammenhold gør stærk, og kærlighed overvinder alt.
Sådan var det i halvtredserne da det populære koncept så dagens lys, og sådan er stadig i dag, hvor virkeligheden unægtelig ser noget anderledes ud end dengang. Men grundværdierne er de samme – og måske har vi endnu mere brug for dem i vore dage, hvor alle gør sig alle mulige krumspring for at fremstå smartere, smukkere, dygtigere og bedre end de i virkeligheden er.
Far til fire i solen handler om netop dette. Om at stå ved sig selv på godt og ondt, og turde tro på at man med alle sine fejl og mangler, trods alt er god nok som man er!

Rigtig god familie fornøjelse.

Martin Miehe-Renard