Rusturen på Edison

Rusturen på Edison premiere fredag den 31. august

 

Det er sensommer. Studiestart er lige om hjørnet, og det betyder at det snart er højsæson for seksuelle krænkelser i spejderhytter landet over. Med buzzwords som ”socialisering” og ”rysten sammen” som undskyldning, opfordres unge til at drikke sig fulde og ydmyge sig selv foran deres nye medstuderende.

RUSTUREN er en historie om seks unge, som er på rustur. De studerer statskundskab. De er fremtidens embedsmænd og lobbyister, og de har vidt forskellige visioner – men de drømmer alle om at skabe et bedre samfund.

RUSTUREN handler om vores samtid. Om det flerfarvede danske samfund, om køns- og identitetskonflikter, fortalt til og af ungdommen uden omsvøb. De unges fortællinger og skænderier, manipulerende lege og magtspil er omdrejningspunktet. Kort sagt handler RUSTUREN om idealistiske unge, men også om voldtægtskultur.

RUSTUREN er ny dansk dramatik skabt af skuespiller, dramatiker og musiker Zaki Youssef og rapper og instruktør Babak Vakili – den ene kendt som Reumert-vindende Præmieperker og den anden som Bobby Shams. De er del af en anden generation og har en anden baggrund, end man er vant til at se i dansk teater. RUSTUREN er unik, ikke bare fordi det er ny dansk dramatik (hvilket er en sjældenhed på de danske scener), men også fordi det er dramatik, der handler om unge og deres kultur, og tager dem alvorligt – både som emne og som publikum!

På scenen står 6 unge skuespillere – Molly Blixt Egelind (hende fra Vild med Dans) Lior Foighel, Julie Jeziorski, Wahid Sui Mahmoud, Amina Tornak og Nicklas Søderberg Lundstrøm. Stykket instrueres af Kamilla Bach Mortensen og Benjamin la Cour er scenograf.

Produktionen er støttet af

C:NTACT vil meget gerne invitere dig til premiere på RUSTUREN fredag d. 31. august på Edison, Edisonsvej 10, 1856 Frederiksberg C!

Skulle du ikke have mulighed for at komme til premieren, gælder invitationen naturligvis også til én af de andre forestillinger:

 1. Den 31. august kl. 20.00Den 1. sep. kl. 16.00
  Den 3. sep. kl. 10.00

  Den 4. sep. kl. 10.00
  Den 5. sep. kl. 10.00
  Den 6. sep. kl. 20.00
  Den 8. sep. kl. 16.00

  Den 10. sep. kl. 10.00
  Den 11. sep. kl. 10.00
  Den 12. sep. kl. 20.00
  Den 13. sep. kl. 10.00
  Den 14. sep. kl. 10.00