Far til fire - på toppen

fuldt pressemateriale

ASA Film Production A/S i samarbejde med Nordisk Film,
DR
og med støtte fra Det Danske Filminstitut
 
præsenterer
 
FAR TIL FIRE PÅ TOPPEN
 
Instrueret af
 
MARTIN MIEHE-RENARD
 
Med
Martin Brygmann, Thomas Bo Larsen, Anne Sofie Espersen, Elton Rokahaim Møller, Laura Lavigne Bie-Olsen, Mingus Hellemann Hassing, Coco Hjardemaal og Yrsa Bjarup Riis
 
DANMARKSPREMIERE TORSDAG DEN 9. FEBRUAR 2017 I MERE END 100 BIOGRAFER
 
PRESSEKØRSEL ONSDAG DEN 25. JANUAR KL. 09.30 I PALADS
(Galla premiere i Imperial 28. januar, kl. 09.30)
 
               Længde: 87 min.                     Censur: Till. for alle (TBA)
 
               Pressekontakt: Hammer PR & Kommunikation
               Christel Hammer – 20 46 66 17 – ch@hammerpr.dk
               Helle Hammer     – 21 60 98 24 – hh@hammerpr.dk
              
               Pressemateriale på www.hammerpr.dkog www.nfdfilm.dk
 
 
 
 
Synopsis
 
 
Alle er bange for noget. Også Far. Han lider nemlig forfærdeligt af højdeskræk. Og for at han ikke skal takke nej til et nyt arbejde på 27 etage, der ellers vil kunne redde familien fra at skulle flytte til en anden del af landet, beslutter familien sig for at tage til Norge og få kureret hans højdeskræk. Men snart viser det sig, at Fars højdeskræk ikke er det eneste de kæmper imod.
Filmen blev optaget i Danmark og i Norge.
 
Henrik Møller-Sørensen og Marcella L. Dichmann producerer for ASA Film Production A/S med Nordisk Film og Blinkfilm som co-producenter, i samarbejde med DR og med støtte fra DFI under Markedsordningen. Mediefondet Zefyr AS i Norge har ligeledes støttet filmen. Filmen har et samlet budget på 17,85 mio. kr.
Filmen distribueres af Nordisk Film Biografdistribution.
 
Skuespiller-liste
Far: Martin Brygmann
Onkel Anders: Thomas Bo Larsen
Lille Per: Elton Rokahaim Møller
Mie: Laura Lavigne Bie-Olsen
Ole: Mingus Hellemann Hassing
Søs: Coco Hjardemaal
Louise: Anne Sofie Espersen
Ida: Yrsa Bjarup Riis
Peter: Lukas Toya
Emma: Josefine Lindegaard
Chef: Jacob Riising
 
Holdliste:
 
Instruktion & Drejebog: Martin Miehe-Renard
Manuskript: Claudia Boderke & Lars Mering
Kreativ Konsulent: Martin Brygmann
Producere: Henrik Møller-Sørensen & Marcella L. Dichmann
Executive Producer: Lone Korslund
Co-Producer: Njål Lambrechts, Blinkfilm
Line Producer: Hans Bülow Ungfelt
Casting: Gizmo Cast v/ Karin Jagd
Fotograf: Henrik Kristensen
A-Klipper: David Rue
Scenograf: Emilie Nordentoft
Musik: Jeppe Kaas
Tonemestre: Mick Raaschou & Kim Dalum
Sound Design & Mix: Oskar Skriver & Bo Asdal
Belysningsmester: Michael Wils
1st AD: Ben Horowitz
Continuity: Jill Lena Knuttel & Linda Daae
Chef Sminkør: Lis Kasper Bang
Chef Kostumier: Pia Myrdal
VFX Supervisor: Dan Dirckinck-Holmfeld
Stuntkoordinator: Dennis Albrethsen
Stillfotograf: Karina Tengberg & Øystein Fyxe
Skuespiller-biografier
 
Elton Rokahaim Møller (Lille Per)
Elton (6 år) har aldrig før selv været i "manegen", men som barn af musikproduceren Mads Møller - Pitchshifters (kendt for bla. Medina) og kunstneren Szhirley, er han ikke uvant i cirkusset. Han har altid vist stor interesse for alt, der foregår "bagom", men i rollen som Lille Per, får han lov at prøve kræfter med skuespillet.
 
Laura Lavigne Bie-Olsen (Mie)
Født: 2005
Laura går i 5. klasse og er særligt glad for idræt, håndarbejde og sløjd. I sin fritid går Laura til teater, fodbold og klaver og elsker desuden at synge og tage billeder. Laura har gået på Scenekunstskolen i flere år og har medvirket i flere opsætninger – bl.a. Fame, Alice i Eventyrland og Dracula. Laura går nu på Eventyrteatret og har desuden været med i en reklamefilm.
 
Mingus Hassing Hellemann (Ole)
Mingus: Født 2004
Mingus går i 6.klasse, og hans yndlingsfag er gymnastik.
Han elsker at skate i sin fritid og går til springgymnastik og stunt, og er i det hele taget glad for fysisk udfoldelse.
Har ikke lavet film før men var med i Gawendas juleforestilling 2015 og lavede reklame film i marts 2016 for Netflix.
Spiller derudover klaver og synger og er i det hele taget glad for at underholde.
 
Coo Hjardemaal (Søs)
Coco er 23 år gammel og underviser i teater på Østerbro Ungdomsskole og i dans på Danseplaneten. Derudover studerer hun Danseteater på Københavns Akademi for Musik, Dans og Teater.
Coco har arbejdet i faget som skuespiller siden hun var 5 år gammel, hvor hun medvirkede i sin første kortfilm, "Gem et smil, Katrine". Siden da har hun medvirket i bl.a. novellefilmen "Ses", afgangsfilmene “Spidse albuer, Blødende knæ”, "Intet kan røre mig", "Nu skal vi more os" og "Tick, Tick, Boom!", spillefilmene "Min bedste fjende og "En Familie" og i tv-serien Bedrag sæson 2.
 
Josefine Lindegaard (Emma)
Josefine er 18 år gammel. Student fra Øregård Gymnasium i sommeren 2016. Har studeret skuespil på Eventyrteatret, Teaterhuset, Oure teater linje, Stella Adler studio and acting NYC og Jonas Elmer Impro kursus. Tidligere medvirket i Grand Danois på TV2 og diverse kortfilm. 
 
Lukas Toya (Peter)
Lukas er opvokset i Valby og bor nu på Nørrebro. Skuespil kom ind i hans liv i en tidlig alder, da begge hans forældre er i skuespillerfaget. Han har medvirket i forskellige serier, film og kortfilm som barn og har sidenhen gået på skuespillerakademiet og Scenekunstlinien på Akademiet, hvor han blev færdig i sommer (2016). Til februar medvirker han i Frankenstein.
 
Yrsa Bjarup Riis (Ida)
Det er 12-årige Yrsas første rigtige filmrolle. Yrsa er datter af skuespiller og filminstruktør Anne-Grethe Bjarup Riis og har selvfølgelig fået interessen for film ind med modermælken, fordi hun har været med på filmoptagelser siden hun var helt lille. Yrsa har desuden altid filmet og klippet små film selv - ofte med sig selv i hovedrollen. 
 
 
 
Instruktør statement
 
Et helt nyt cast, et ambitiøst manuskript som forsøger at parre et nutidigt talesprog og en emotionelt funderet storyline, med de lystspilselementer som kan få et familiepublikum af i dag til at le og gyse på den helt rigtige måde, samt et visuelt sprog som lever op til hvad man kalde ’nutidig standard’, er de elementer som vi har forsøgt at mikse sammen, for at skabe en moderne udgave af det folkekære ”Far til Fire” univers. Præmissen er never the less den samme som altid:
 
’En familie der holder sammen i ubrydelig kærlighed, kan overkomme alle forhindringer’.
 
Det budskab er ikke alene eviggyldigt – det er om muligt endnu mere tiltrængt nu, i en tid, hvor familiens medlemmer ofte sidder gemt bag hver sin skærm, og hvor familiesamkvem - i de mest grelle tilfælde - er blevet noget man ordner via de virale elektroniske medier.
 
Ikke hos os! I vores univers er samvær lig med nærvær, og hvis en i flokken har et problem, er det alles problem, og løsningen finder vi i fællesskab! På det punkt er ”Far til Fire” til alle tider eviggyldigt, uanset hvem der bliver præsident i USA, hvem der vinder superligaen, eller hvor gammel publikum måtte være!
 
Rigtig god familie fornøjelse.
 
Martin Miehe-Renard