POW

Pressetekst

 
Hvad kvinder ka' – ka' POW!
 
Ny festival ser dagens lys i København fra 22.-23. september
 
 
Design der påvirker. Film der slår igen. Musik der når det høje C, og ord der rammer lige i hjertet. Velkommen til POW. Den første festival af kvinder, med kvinder, for kvinder. Og alle andre mennesker, der sætter pris på kunst i verdensklasse!
 
POW er en ny moderne kunst- og kulturfestival med fokus på kvinders arbejde i den kreative sektor: film, teater, musik, kunst, litteratur, reklame, design og arkitektur.
En pilotudgave af festivalen vil finde sted i slutningen af september 2017 i København. Denne skal fungere som kickstart til en mere omfattende festival i 2018, da vi med en mindre festival i 2017 kan skabe opmærksomhed omkring projektet, søsætte samarbejder samt høste best practice til udviklingen af en større festival næste år.
Formålet med såvel pilotudgaven som den fulde festival, er at fejre kunst på højt niveau – skabt af kvinder. Vi vil med festivalen skabe et unikt udstillingsvindue for kvinders kreative og kunstneriske værker, og ambitionen er at festivalen skal:
 
Entertain & Educate
Inspire & Share
Empower 
 
AF KVINDER - FOR ALLE
Festivalen er for alle - kvinder, mænd, professionelle og offentlighed.
 
POW vil skabe en ny, ambitiøs festival, der sætter kvinders værker i centrum. Udover at hylde kunstneriske værker i verdensklasse skabt af kvinder, er målet med festivalen desuden at sætte spot på kvinder i kunst- og kulturverdenen anno 2017.
 
POW vil derfor lægge scene til debatter og dialog om ligestilling på det kreative arbejdsmarked og styrke læring, samarbejde og udvikling - med fokus på at showcase og styrke det kunsteriske og økonomiske vækstlag for kvinder.
Pilotudgaven vil bestå af en række festivalaktiviteter og events, såsom filmvisning, debatpaneler mm. i samarbejde med Det Kgl. Danske Kunstakademi / Billedkunstskolerne, som alle har kvindelige kunstnere som fokus. Ambitionen er at plante frøet i 2017 til en mere omfattende festival i 2018, der yderligere vil bestå af en række workshops og events, der fokuserer på det forretningsmæssige og yder professionel støtte til nøgleopgaver som fx udvikling, pitching, sharing og salg.
 
HVORFOR? 
I Danmark har vi et billede af, at vi er meget ligestillede. Det er vi også politisk set og ikke mindst i uddannelsessystemet, hvor kvinder klarer sig bedre end mænd. Men særligt i de kreative sektorer sker der en markant ændring, når kvinderne kommer ud på arbejdsmarkedet. Hvad er det for mekanismer, som gør sig gældende? Og hvordan kan kvinder – og mænd – være med til at ændre det skæve mønster?
 
POW stiller spørgsmålene og lader såvel værker, som kvinderne bag komme til orde. Men først og fremmest vil POW skabe en frisk platform som kan åbne vores øjne for kvinders talenter, kunstneriske virker og produktivitet. Som kan vise en bred offentlighed, hvad der rører sig blandt kvinder i kunsten, og som kan inspirere og motivere flere kvinder til at være ambitiøse, modige og dedikerede.
 
INTERNATIONALE og NORDISKE PERSPEKTIVER
Pilotudgaven af festivalen vil først og fremmest præsentere danske kunstnere, med ønske og ambition om, at den fulde udgave af festivalen i 2018 skal have et internationalt spor, og præsentere en række førende, internationale kvindelige kunstnere og debattører.
 
Publikumsaktiviteter:  To dages program med lanceringsaktiviteter, og fokus på film i 2017, teater, rundvisning og udstilling. Billetterne i pilotudgaven vil være gratis. Det er ikke et krav at de involverede projekter er hundrede procent kvindeskabte projekter; hvert værk bedømmes af et programråd efter kriterier om, hvorvidt det er en kvindehistorie eller om essentielle funktioner er opfyldt af kvinder (instruktør, manuskriptforfatter, kunstner, kreative).
 
Bag festivalen
Det er en garvet festival kvinde der står bag POW. Füsun Eriksen er CEO for Artopia som arbejder på udvikling af en ny medieplatform for børn samt forskellige projekter indenfor den kreative sektor. Fra 2007-2016 var hun den kunstneriske og administrative leder af BUSTER, Københavns Internationale Filmfestival for Børn og Unge. Füsun Eriksen udviklede festivalens profil og fik succes med nye initiativer, nye projekter nationalt og internationalt. Hun arbejdede i mange år i reklamebranchen og filmverdenen for forskellige agenturer, Warner Brothers/RCA Columbia Pictures og senere som Marketing & Festivalchef for Trust Film Sales/Zentropa, hvor hun skabte festival- og salgsstrategier for blandt andet Lars von Trier, Susanne Bier, Thomas Vinterberg, Lone Scherfig, Per Fly, Anders Morgenthaler og Lukas Moodysson. Hun har været foredragsholder og jurymedlem ved flere internationale filmfestivaler og er aktivt advisory board-medlem i Det Danske Kulturinstitut, TeaterKUNST og CarneCity.
 
Festivalen er støttet af Københavns Kommune og Danske Filminstruktører.
 
For yderligere oplysninger eller en udtalelse fra Füsun Eriksen kontakt venligst undertegnede.