Senior Stand-up med Jan Hertz

Pressetekst

Senior Stand-up - i farver

Man må ligge før man kan stå – en hudløs ærlig fortælling om manglende kærlighed, det at være den morsomme mand og opgøret med det folkelige – krydret med sjove parodier på store kendte personligheder

“Senior stand up -  i farver” med Jan Hertz er en hudløst selvbiografisk, morsom fortælling om de valg man træffer her i livet og konsekvenserne deraf. Senior stand up er et helt nyt og modigt begreb, hvor 68 årige Jan Hertz går på scenen og fortæller om det liv – der på ydersiden synes så godt, men i virkeligheden er et liv, der rummer utallige sorger og svære valg.

Hvem er Jan Hertz. De fleste kender ham fra teatret, hvor han i snart en menneskealder har medvirket på scenen, instrueret revyer, musicals, lystspil og cirkusforestillinger i såvel Danmark som i Sverige. Han har været teaterchef og underholdningschef i Tivoli og tager nu fat på en helt ny genre: ”Senior stand-up”, hvor publikum råt for usødet får en gennemgang af den rutsjebanetur Jans liv har været, med en far der var ikke eksisterende, og en mor der aldrig gav kys og kærlighed.
 
Det handler om en ung velopdragen mand og hans opgør med hans borgerlige opvækst. Om en ung mand der troede han skulle være kirurg eller præst men blev draget af de skæve brædder. Om hans seksualitet, om vekselvirkningen mellem at være social og yders privat.
 
En nærværende dramatisk fortælling fuld af morskab og følsomme hjertevarme situationer, hvor publikum også ”møder” Ebbe Rode, John Price, Jørgen Reenberg, Kai Holm, Ejnar Federspiel, Helle Virkner, Poul Bundgaard og naturligvis Dronning Margrethe, personer der har sat sig fast i Jans bevidsthed og måske har præget hans liv.
  
Af og med: Jan Hertz
Instruktør: Jan Hertz i sparring med Louise Schouw

Turneliste:

Fredag den 27. oktober 2017 kl. 19.30                          Svanekegården på Bornholm
Onsdag den 8. november 2017 kl. 19.30                       Pakhuset i Odder.
13.-15. november 2017 kl. 20.00                                   Thy Teater
Torsdag den 23. november 2017 kl. 16:00 og 19:30     Toldkammeret i Helsingør, Helsingør Teater
Tirsdag den 28. november 2017 kl. 19:30                     Hvidovre Teaterforening
Torsdag den 14. december kl. 19:30                             Silkeborg Teaterforening
Lørdag den 16. december kl. 14.00                              Høje Taastrup Teaterforening i Taastrup Kulturcenter
Søndag den 28. januar 2018 19:30                                Nakskov Teaterkreds
Torsdag den 1. februar 2018 kl. 19:30                          Parkteatret  i Frederikssund
Søndag den 4. februar 2018 kl. 17.00                           Næstved Teaterforening
Onsdag den 7. februar 2018 kl. 20.00                           Vissenbjerghus for Vestfyns Teater
Torsdag den 8. februar 2018 kl. 20.00                          Haarby Kro for Vestfyns Teater
Torsdag den 22. februar kl. 19:00                                 Medietanken i Holstebro
Fredag den 23. februar 2018 kl. 19:30                          Mariagerfjord Teaterkreds
Mandag den 5. marts 2018 kl. 20.00                            Esbjerg Teater
Onsdag den 14. marts 2018 kl. 19:30                            Skanderborg Kulturforsyning
Onsdag den 21. marts 2018 kl. 19:30                            Ishøj Kultur Cafe

Om Jan Hertz
 
Et utal af revyer over hele landet kan takke Jan Hertz for deres succes. Han har haft en finger med i revyspillet siden 1978, hvor han med målrettet og retfærdig hånd har styret skuespillere lige derhen, hvor forestillingen krævede det og publikum kunne lide dem.
 
Han fik ikke teater ind med modermælken. Jans far var juveler, og det lå i kortene, at Jan skulle overtage forretningen på Købmagergade, -”-men få nu den studentereksamen først”.
 
Men Jan fulgte sin intuition. Allerede som 7årig fyldte skuespil og teater en stor del af Jans liv. Han havde en kæmpe model af Det Kgl. Teater i kælderen og spillede revy med andre børn i Sorgenfri, hvor han voksede op. Som 16 årige fik Jan en aftale med Lyngby-Taarbæk Kommune om at starte et børneteater med 35 børn i alderen 7-13 år.
 
Jan gik på Ordrup Gymnasium, men var også instruktør og skuespiller på skolekomedien. Det skulle blive startskuddet til hans karriere. Blandt publikum til musicalen ’Cabaret’ en aften i 1971 var skuespiller Birgitte Price sammen med sin søn James. Hun foreslog Jan spontant, at han skulle være instruktør assistent for hendes mand John Price på Det Kgl. Teater.
 
Teaterchef på Amager Scenen og underholdningschef i Tivoli. Instruktør i Sverige og Danmark står der på Jans visitkort men desuden har Jan Hertz optrådt i 38 år som Hendes Majestæt Dronning Margrethe. Han har holdt sin tale nr. 576 i klædt lange kjoler og paryk. Hver gang ny skrevet målrettet tale til store firmaer eller runde fødselsdage!